Lähtölaskenta on käynnissä…

Fillarantin menojalkaa kutittaa taas! Uusi fillarireissu lähestyy…

 

068

Heinäkuussa 2014 oli ihanan lämmintä

Ajatuksissa pyöräreissu on kytenyt jo vuoden verran hyvin onnistuneen viime kesän Rooma-Hämpton eläkepolkaisun jälkeen (www.fillarantti.wordpress.com). Kuten uuden blogini otsikko kertoo tavoitteena on tällä kertaa Balkanin maat ja Turkki. Myös aikataulun olen kääntänyt toisin päin kuin viimeksi. Roomasta ajelin viime keväänä kohti Suomen kesää. Nyt tarkoitukseni on lähteä liikkeelle syyskuun alkupuolella kohti etelän lämpöä. Menolento on jo hankittu Norwegianilla Budapestiin Fillarantille ja uudelle ratsulle.

 

Esittelenkin tässä aluksi uuden tarinani päähenkilöt.

Ajokkina on tällä kertaa viime keväänä hankittu uusi Corratec-ratsu.

http://www.corratec.com/en/bikes/road/cyclo-cross/c-cross-105-0

Antin Iphone 050

Corratec-ratsuni hammasrivistö;)

Ratsun ohjaamisen ja suunnistamisen hoitaa Fillarantti apunaan Rooma-reissusta tuttu pyöränavigaattori pikkuG, mikä tapansa mukaan oikuttelee ja kaipaa suitsista kiinni pitämistä eli paperikartta on edelleen poikaa.

https://www.ecosto.fi/store/category/product/0/60/610/51115/GARMIN/EDGE%20800?utm_source=vertaa.fi&utm_medium=cpc&utm_campaign=Maasto-ja%2520urheilunavigaattorit

061

PikkuG on jo nimennyt omistajansa;)

 Yhteydenpitovälineinä (blogi, Facebook, sähköposti & tel.) ovat myös entiset I-ystäväni, rakas Ipadini ja jo kalkkisvanha Iphone 4. Kai pikku pokkarikin pitää varmuudeksi ottaa mukaan, koska yleensä puhelimen akku loppuu juuri kun sitä tarvittaisiin.

Tarinan päähenkilö Fillarantti ei ole viime vuoden Rooman reissusta muuttunut miksikään. Vuotta itsepäisempi 65 Vee Vanha Jäärä!

Tuota Corratec-ratsuani olen varustellut jonkin verran. Asensin siihen kesällä kaksipuoliset polkimet, kevyet lokarit, seisomatuen, kaksi pullotelinettä, uuden tankolaukkukiinnikkeen, soittokellon ja mittarin. Vanhasta Inserasta lainasin hyvin palvelleen tavaratelineen ja runkolukon. Renkaiksi vaihdoin cyclocross-nappularengaiden tilalle hyvin rullaavat 32 mm Swalbe Supremet. Mitähän tästä unohtui… Pyörä painanee noilla virityksillä ehkä reilu 13 kg. Kuskikin on saanut fiilattua painoaan pois viitisen kiloa viime vuoden kevään lähtölukemasta. Tavaraa tullee mukaan reilu kymmenen kiloa.

040

Tällä varustuksella on tarkoitus startata. Kuva on kesän Viron testireissulta.

 

Reissufilosofiasta vähäsen…

Idea reissukohteeseen tuli osaltaan taas Matti Rämöltä. Matti pinnisteli pyörällään viime kesänä tytärtään tapaamaan Istanbuliin. Itse taas viime kesänä ponnistelin Roomasta Hämeenlinnaan Matin pari vuotta vanhemman reissun ”renkaan jälkiä etsien”. Baltian läpi en halunnut ajaa tällä kertaa vaan alkuperäinen ajatukseni oli mennä laivalla Itämeren yli Puolaan tai Saksaan ja lähteä sieltä kohti Istanbulia. Pihi luonteeni ja ajan säästö hioi ajatusta sen verran, että loppujen lopuksi ostin 55 eurolla (+37 euroa fillari) lentolipun Budapestiin. Sieltä on tarkoitus suunnata Balkanin maiden kautta Turkkiin ja Turkin länsirannikkoa pitkin alas etelään.

Matin blogi: http://blogit.yle.fi/polkupyoramatkalla-joka-paiva/polkupyoralla-istanbuliin-perilla-istanbulissa-3510-km

Mitään tarkkaa reittisuunnitelmaa tai aikataulua en ole vtoistaiseksi tehnyt. Taidanpa yrittää välttää Mirja Prihan esimerkin mukaan liiallista suorittamista. Seurasin Mirjan reissua Italiaan tänä kesänä. Heidän kotonaan Helsingissä vierailleet italialaiset ystävät olivat ”unohtaneet” kakkuvuuan. Mirja lähti palauttamaan kakkuvuokaa (hieno tarina) Pohjois-Italian Shioon pyörällä. Tietojeni mukaan Mirja ei tehnyt mitään tarkkaa reittisuunnitelmaa vaan varioi sitä matkan mittaan.

Mirjan blogi: http://mip63.com/2014/06/12/

Saapa nähdä onnistuuko Fillarantti tuossa suorittamisen välttämisessä? Olen tehnyt muutamia vaihtoehtoisia reittihahmotelmia Balkanin läpi. Ajatus on kerätä Fillarantin maakoriin uusia Balkanin maita kuten Romania, Bulgaria, Serbia, Makedonia, Kreikka ennen Turkkia… Olosuhteet kuitenkin ratkaisevat, yritän reissussa elää päivä ja viikko kerrallaan.

Tässä yksi alkumatkan vaihtoehto. Budapestistä Romanian kautta Serbiaan, Makedoniaan ja Bulgarian kautta Turkkiin. Vaihtoehto 2.

 

Muutamia reittihahmotelmia

Ajattelin jatkaa Rooma-reissun kokemusten myötä samoilla välineillä. Ipadin oma karttaohjelmisto tai GoogleMaps sekä erinomainen reitin suunnitteluohjelma Ridewithgps.

Ohjelman hieno pointti on korkeusprofiilin sitominen reittiin: http://ridewithgps.com/

Majoituskohteiksi haluan yhden hengen huoneen mielellään hotellista. Tässä auttanee vanha tuttu Booking.com ja Ipad.

Tässä lopuksi muutama reittihahmotelma Budapestistä Balkanin läpi.

Makedonian ja Kreikan kautta: http://ridewithgps.com/routes/5626741

Makedonian ja Bulgarian kautta: http://ridewithgps.com/routes/5626761

Suora ja helppo: http://ridewithgps.com/routes/5626774

Taitaa olla vielä edellistäkin suorempi: http://ridewithgps.com/routes/5636785

Kun linkin avaa, karttanäkymää voi suurentaa ja tarkastella reittiä yksityiskohtaisemmin. Olisi hienoa saada vinkkejä ja palautetta reitin suhteen:)

Aikaa reissuun kolmisen viikkoa, joten lähtölaskenta jatkuu. Varmaan kirjoittelen muutamia blogipostauksia tässä viikkojen myötä. Pysykää kanavalla;)

 

Mainokset

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä viidettä vuotta oleva hemmo, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Viiden eläkevuoden aikana kilsoja on kertynyt reilu 55000km maantiepyörällä, reissupyörällä ja luomumaasturilla&e-mtb. Vuonna 2017 kasassa on viikko ennen joulua noin 12400 km fillarilla ja autolla vain puolet siitä, mistä olen hiukan nokka pystyssä...;)
Kategoria(t): kunnon kohottaminen, matkan suunnittelu, matkareitti, yleistietoa pyöräilystä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lähtölaskenta on käynnissä…

 1. Rainer Lehtinen sanoo:

  Morjensta
  Antti ja kiitos tarkentavista eli kalkkeutuneita aivojani virkistäneistä vihjeistä.
  Tänään pääsin ”kanavalle” mökiltä tultuani ja totesin reittisuunnitelmasi mielenkiintoiseksi mutta myös ilmeisen rankaksi. Unkarin jälkeen alkaa löytyä korkeuseroja, jotka olen todennut bussilla Balkania kiertäneenä. Huikeat ovat sitten maisematkin; toivon mukaan ilmat suosivat viime vuoden tapaan, jolloin olit todella hienon värinen. No, väriä on tullut tänä kesänä jo ilman uutta reissuasikin, sen totesin punttisalilla. Enpä vielä ehtiny perehtyä Rooma-Hampton tarinaasi, mutta viikon vaihteessa sen teen.
  Luonnikasta reissua sinulle kaikilta osin!

  Terveisin
  Rainer

  Tykkää

  • fillarantti sanoo:

   Kiitos vaan Rainer:) Lopullinen reittisuunnitelma ratkeaa vasta paikanpäällä kelin ym. seikkojen vuoksi. Sen verran olen noota vaihtoehtoja vertaillut, että kiinnostaisi nuo Etelä-Bulgarian vuoristomaisemat kovasti, jos vaan kelit sen sallii. Liki kahdessa kilometrissä ei kannatta huonolla säällä seikkailla;) Yritän vielä ehtiä bloggaamaan kerran ennen tiistain starttia. Eilen katselin karttaohjelmaa niin, että Budapestistä Romanian kautta Serbiaan ja sieltä Makedoniaan. Sieltä sitten Bulgarian vuoriseudulle, josta alas Kreikan kautta Turkkiin. Turkin länsirannikon reitti on vielä tutkimatta…mutta kohti Antalyaa, jos reissuonni on ollut kohdalla!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s